6 de febrer del 2016

L'autoestima...

Una professora a classe treu de la seva cartera un bitllet de 20€ i l’ensenya als seus alumnes alhora que pregunta: "A qui li agradaria tenir aquest bitllet?". Tots els alumnes aixequen la mà.

Llavors la professora agafa el bitllet i l’arruga, fent una bola. Fins i tot l’esquinça una miqueta en una cantonada. "Qui segueix volent-lo?". Tots els alumnes tornen a aixecar la mà.

Finalment, la professora tira el bitllet a terra i el trepitja repetidament, dient: "Encara voleu aquest bitllet?". Tots els alumnes responen que sí.

Llavors la professora els diu:
"Espero que d'aquí aprengueu una lliçó important avui: Tot i que he arrugat el bitllet, l'he trepitjat i tirat a terra ... tots heu volgut tenir el bitllet perquè el seu valor no ha canviat, segueixen sent 20 euros.

Moltes vegades a la vida t’ofens, hi ha persones que et rebutgen i els esdeveniments et sacsegen, deixant-te fet una bola o tirat a terra. Sents que no vals res, però recorda, el teu valor no canviarà MAI per a la gent que realment t'estima. Fins i tot en els dies en què sentis que estàs en el teu pitjor moment, el teu valor continua sent el mateix, per molt arrugat que estiguis ".



L'autoestima és el sentiment valoratiu que tenim del nostre SER, és un sentiment fluctuant durant tota la vida que depèn de molts factors.

Aquest conte ens pot servir per recordar que, pesi de vegades l'autoestima és baixa per diferents motius, tot i que no ho sapiguem veure, el nostre valor no ha canviat, només la visió que tenim nosaltres d'ell. 

Conèixer-nos, respectar-nos, acceptar-nos, valorar-nos, preguntar-nos,... són verbs que ens acompanyen en el camí de la descoberta del SER que som des del cor i la profunditat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada