2 d’abril del 2012

Fomentar la cultura de l’agraïment


Us pregunteu mai si sou prou agraïts a la vida?

Cada dia quan ens llevem som capaços d’agrair tot el que tenim? Agraïm la primera inspiració del dia, el primer pas, el primer mos de menjar a la boca, el primer bon dia, la primera mirada, el primer pensament,...? Agraïm les petites coses que configuren la nostra vida? O en centrem ja de bon matí amb la queixa?


Tenim tants motius pels quals estar agraïts. La vida en si és un regal que cada dia ens pot despertar aquest sentiment. Només cal obrir els ulls perquè el cor hi vagi al darrera, només cal prestar atenció i presència per sentir agraïment.

És tot un repte aprendre a valorar el que tenim i viure en l’aquí i l'ara. Si ens focalitzem amb el que no tenim no deixem espai per l’agraïment, però sí que deixem la porta oberta a l’enveja, la ràbia i altres emocions que caldrà gestionar si apareixen.

Està a les nostres mans fomentar la cultura de l’agraïment, expressar-lo, sentir-lo, compartir-lo i  deixar-lo fluir. És fàcil fer-ho i té uns efectes immediats i positius.

És important prestar atenció a la vida i viure-la. Ensenyar als nostres fills a ésser agraïts portant-ho a la pràctica amb el nostre exemple és un gran llegat per a ells, i una bona petjada per deixar en aquest món.

Us imagineu conviure amb un entorn on l’agraïment sincer es respirés en tot moment? I és que sentir-nos valorats i valorar és bàsic per promoure energies sanes amb nosaltres i els altres.

“Tot el nostre malestar per allò que no tenim procedeix de la nostra manca de gratitud pel que tenim” Daniel Defoe.

Us deixo amb una cançó de Lluís Llach, “Laura”, la qual crec que és una bella melodia d’agraïment.


Una abraçada, Roser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada