12 de març del 2012

Comprar és un acte de responsabilitat i consciència, cal dedicar-hi temps.


Cada vegada que fas servir el diner estàs votant. I amb el teu vot contribueixes a crear un determinat món. El diner com a moneda de canvi és una democràcia real. Ens hauríem de preguntar a quin món estem contribuint quan fem servir els nostres diners. Què financen els nostres estalvis: projectes socials i ètics o armes i especulació? Les nostres compres són responsables? Tenim en compte quina repercussió té en el nostre món els productes que comprem? Pensem si al final de la cadena hi ha gent patint i explotada? Pensem si la fabricació d’aquell producte està contaminant el món que habitem? Pensem a quin tipus d’empreses nodrim? Quins sous tenen la gent que treballen en elles? Realment som conscients de la responsabilitat que tenim quan utilitzem els nostres diners?

Vaig anar a una conferència d’en Joan Antoni Melé, director de Triodos Bank a Catalunya, i realment és un plaer escoltar gent compromesa que creu en valors. Una persona li va dir: -Això que dius està molt bé, però jo no arribo a final de mes i no em puc permetre aquest tipus de compra perquè és molt més cara. I la seva resposta va ser: -L’elecció i responsabilitat és teva, menja menys! I la veritat és que vaig pensar que tenia tota la raó, doncs aquest pretext personalment també m’ha servit d’excusa a mi moltes vegades per comprar irresponsablement.

I és que a les nostres mans tenim tant per fer! Tenim la llibertat d’escollir i contribuir en un món més just, ètic i social. I el problema és que no ens qüestionem les coses, no passem a l’acció conscient. Ens conformem i ens queixem, però quants realment apostem per ser part de la solució dels problemes actuals? 
“Les nostres accions diuen molt de qui som”.

Us deixo amb una xerrada d’en Joan Antoni Melé que val molt la pena escoltar-la.


Una abraçada, Roser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada